Zagyvaszántó ellen hazai pályán jól működött a gólgyártás

2017. február 18-án végre hazai pályán fogadhattuk Zagyvaszántó megyei II. osztályban szereplő csapatát. Az ellenfélnél is több hiányzó volt (mindössze 1 cserejátékossal érkeztek az összecsapásra), azonban a halásziak is több játékosukat voltak kénytelenek nélkülözni különböző okok miatt.

A szántóiak kissé meglepetten kezdték a mérkőzést, nem nagyon tudtak/akartak kimozdulni saját térfelükről, amihez egyre nagyobb mértékben hozzájárult az, hogy a hazai játékosok jól zárták a passzolási lehetőségek irányait, védőink nem hagytak szabad területet a csatároknak. Labdaszerzés után több esetben sikerült a halászi játékosoknak széleken veszélyes akciókat kezdeményezni, a rövid passzos összjáték mellett a mélységből indított kiugratások és az egyéni akciók jellemezték a halászi támadásvezetést. Mindezeknek köszönhetően a szünetben már 5-0-ra vezetett Gyöngyöshalász.

A második félidőben a zagyvaszántói játékosok sokkal koncentráltabb, pontosabb, dinamikusabb játékkal próbáltak támadást indítani, a játékuk inkább a középpályára tevődött át, csatáraik előtt azonban továbbra sem adódtak igazi lehetőségek. Igazi hiányosságuk a csatárok helyezkedésének hiánya volt, akik így teljesen kivonták magukat a játékból, túl sok labdát nem kaphattak. A második játékrészben a halászi csapat újabb 3 gólt szerzett, míg a Zagyvaszántóiak a mérkőzés utolsó pillanatában szerezték meg becsületgóljukat: egy szöglet beívelését a büntetőterületen kívülről berobbanó vendég játékos tisztán fejelhette kapura.

A halászi csapat szempontjából nagyon fontos szempont a támadó játék hatékonyságának növelése a tavaszi szezonban. A fejlődésre utal, hogy a csapat egyaránt veszélyes volt jobb és bal oldalon, illetve középen is. És a hiányzókról még nem is beszéltünk…

Végeredmény: Gyöngyöshalász – Zagyvaszántó 8-1

Hazai gólszerzők: Sőregi Z. (2), Fülöp V. (2), Galó K. (2), Soltész B., Szurdoki P.

Tags:, ,