Gyöngyöshalászon alapot jelent a szervezettség

A fordított alaphelyzetre több példa akad, mint arra, hogy a Gyöngyöshalász éllovasként ­fogadja a zömmel fiatalokból álló Gyöngyösi AK csapatát. A megyei I. osztályú bajnokság 6. fordulója kiemelt összecsapásának esélyeit két olyan játékos latolgatta a Hírlapnak, akik jól ismerik mindkét klubot.

– A csapat minden tagjától megfelelő hozzáállást és koncentrációt várok – mondta a Heol.hu-nak a halásziak csapatkapitánya, Horváth Viktor. – Ha úgy folytatjuk a szervezett csapatjátékunkat, mint a bajnokság eddigi meccsein – gondolok itt az egy kapott gólra – és ehhez párosul a helyzetek hatékonyabb kihasználása, akkor meglesz a győzelem. A mi játékunk alapja a szabályozottság, amelyben elsődleges cél, hogy ne vegyék be a kapunkat az ellenfelek. Gólt bármikor lehet lőni, akár a hosszabbításban is, amivel eldőlhet a három pont sorsa.

A GYAK-ban több időszakban is futballozott 32 éves középpályás fizikailag és taktikailag is megfelelő állapotban érzi magát és a csapatot is ahhoz, hogy egy ilyen derbit sikeresen megvívjanak.

– Kapitányként fő feladatom a csapat összefogása és példamutatás a játéktérén, illetve azon kívül – tette hozzá Horváth Viktor, aki minden meccsen megfelelő teljesítményre törekszik, a többi már csak extra.

A Gyöngyösi AK-hoz nyáron visszatért Ludányi Nándor betegség miatt eddig nem sokat játszott a mostani szezonban.
– Próbálok formába lendülni, és ha ez sikerül, akkor a leginkább a tapasztalatommal tudom segíteni a csapatot. Mindig arra törekszem, hogy minél több gólt szerezzek és minél több gólpasszt adjak a társaknak, az elvárás most is ez – magyarázta anno a halásziak színeiben kétszeres megyei gólkirály (2009/10, 2010/11).

Ludányi Nándor nem gondolja, hogy ez egy presztízs mérkőzés lesz, már csak azért sem, mert három hónapja kezdték a közös munkát egy teljesen új, fiatal csapattal.

– Nekünk minden mérkőzés újabb lehetőség arra, hogy lássuk, miben kell fejlődni és miben tudunk előrelépni. Határozott, bátor játékot várok a srácoktól. Azzal foglalkozunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, és akkor jönni az eredmény is. Az Egerszalók ellen jó ritmusban, sok helyzetet kialakítva futballoztunk, ami sajnos nem párosult pontszerzéssel. Tanulunk belőle, kijavítjuk a hibákat és bízom benne, hogy hétvégén ez megmutatkozik az eredményben is.
1814523HAL
(forrás: Bódi Csaba/heol.hu 2021.09.16)