Magyar Kupa

2020/2021: A Gyöngyöshalász SE az 1. fordulóban Csomor Szabolcs, Nádudvari Alex (2), Horváth Viktor, Sőregi Zoltán, Ludányi Nándor és Márkus Máté Károly góljaival 7-0-ás, kiütéses vereséget mért idegenben a Bodon Péter FC csapatára. A 2. fordulóban hazai pályán a Bélkő SE – Bélapát csapatát is sikerült legyőzni Sőregi Zoltán (2) és Nádudvari Alex góljaival 3-1-re, míg a megyei 3. fordulóban a Pétervására SE számára bizonyultunk rossz vendéglátónak, a mérkőzés végén az eredményjelző 5-1-et mutatott (hazai góllövők: Márkus Máté Károly, Vidra Róbert, Kiss István, Tóth Levente Mátyás és Jurecska Erik). Az országos főtáblán hazai pályán az FC Nagykanizsa ellen vívtunk izgalmas mérkőzést, mely 2-0-s és 3-1-es hazai vezetést követően 4-3-as vendég sikert hozott. A hazai találatokat Márkus Máté Károly, Ludányi Nándor és Nádudvari Alex jegyezték. A semleges pályán rendezett “Dr. Vass Géza” Heves megyei Kupadöntőn a Lőrinci VSC 2-0 arányban múlt felül csapatunkat.

2019/2020: A Gyöngyöshalász SE – több megyei csapathoz hasonlóan – a Magyar Kupa Heves megyei selejtezőjének 2. fordulójában kapcsolódott be a küzdelmekbe. Hazai pályán fordulatokban gazdag mérkőzésen 5-5-ös döntetlen eredmény született a Marshall ASE csapata ellen, a büntetőrúgásokkal 3-1 arányban a vendég csapat jutott tovább. A hazai csapat találatait Kiss István (2), Ludányi Nándor, Horváth Viktor és Vidra Róbert jegyzik.

2018/2019: A Gyöngyöshalász SE a Magyar Kupa Heves megyei selejtezőinek 2. fordulójában kapcsolódott be a küzdelmekbe. Az egy évvel korábbihoz hasonlóan ismét a Borsodnádasdi LASE csapatát fogadtuk először. Szerencsére csak az ellenfél volt ugyanaz, az eredmény nem, hiszen 0-0-s félidő után Szurdoki Péter (2) és Horváth Viktor góljaival 3-0 arányban győztünk. A 3. fordulóban a Lőrinci VSC csapata ellen mérkőztünk hazai pályán. A meccs rendkívül izgalmas küzdelmet hozott. Kiss István és Márkus Máté góljaival már 2-0-ra is vezettünk, az első félidő végén a vendég csapatnak sikerült a szépítő gólt megszerezni Polácsek Patrik révén, így 2-1-es hazai vezetésnél pihentek a csapatok. A félidőben a vendég edzőnek sikerült jobban motiválni a játékosokat, így Székesi Ádám két góljával megfordították az állást (2-3). A mérkőzés vége is hozott izgalmakat, hiszen a 67. percben Kiss István jóvoltából egyenlítettünk, majd a 89. percben Horváth Viktor szerezte meg a Gyöngyöshalász SE negyedik, továbbjutást érő gólját (4-3). A 4. fordulóban két összecsapás volt hátra, az FC Hatvan hazai pályán fogadta csapatunkat, míg a másik ágon Felsőtárkány SC – Heréd LC összecsapásra került sor. Megyénkből 3 csapat juthatott az országos főtáblára, így a jelzett két mérkőzés győztesei automatikusan a főtábláta jutottak, míg a két vesztes egymás közötti mérkőzéssel döntötte el ennek kérdését. Az FC Hatvan simának tűnő 4-1-es győzelmet aratott Gyöngyöshalász ellen (a halászi gólt Czene Levente szerezte), a másik mérkőzésen 2-2-es döntetlen alakult ki. A büntetőrúgások végrehajtása a tárkányiaknak sikerültek jobban, ebben a párharcban 6-5-re győztek. A két vesztes csapat összecsapásából a Gyöngyöshalász SE alakulata került ki győztesen, mivel idegenben 2-1-es győzelmet sikerült elérnie, 1-0-s hazai vezetés után Márkus Máté és Horváth Viktor szerzett 1-1 találatot. Az országos táblán a Gyirmót FC Győr csapatát láttuk vendégül. A halásziak nem álltak be védekezni az NB-II-ben is igen jól szereplő, az élvonalba történő feljutásért küzdő győriekkel szemben, így 2-1-es vendég vezetéssel tértek szünetre a játékosok. Alapos fejmosást követően a vendég csapat minden erejét összeszedve felőrölte a hazaiakat, a heti ötszöri edzés fizikálisan is megmutatkozott, így a mérkőzés végére 5-1-es vendég győzelem alakult ki, amely a gyöngyöshalászi csapat búcsúját jelentette az ezévi kupaküzdelmektől.

2017/2018: A Gyöngyöshalász SE a Magyar Kupa Heves megyei selejtezőinek 1. fordulójában a Borsodnádasdi LASE (megyei I.) csapatát fogadta. A hazaiak már a 6. percben vezetést szereztek Szalai Gábor révén (1-0), a vendégek azonban a 15. percben szintén betaláltak (1-1), gólszerzőjük Juhász Csaba volt. Ezt követően meddő mezőnyjáték alakult ki, igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem volt. A mérkőzés utolsó helyzetében a vendég csapat jutott szabadrúgáshoz a 95. percben, melyet Érsek Martin értékesített (1-2), így a Gyöngyöshalász SE kiesett.

2016/2017: A Gyöngyöshalász SE a Magyar Kupa megyei selejtezőinek 2. fordulójában kapcsolódott be a küzdelmekbe. Először hazai pályán Heréd (megyei I.) csapatát sikerült legyőzni Galó Kristóf góljával 1-0 arányban. A mérkőzésen Sőregi Zoltán és Molnár András egyaránt kiállítás miatt hamarabb fejezte be a mérkőzést. A 2. fordulóban Makláron (megyei I.) a rendes játékidőben 0-0 eredmény született, a büntetőrúgásokkal Maklár 7-6-ra győzött, így ő jutott tovább.

2015/2016: A Gyöngyöshalász SE a Magyar Kupa küzdelmek 1. fordulójában a Boldog SE vendégeként szerepelt (2015. 08. 09.). A hazai csapat 3-0-s győzelme után a halászi gárda az ezévi kupaküzdelmekben a továbbiakban nem érdekelt.

2014/2015: a Gyöngyöshalász SE a Heves megyei selejtezők első fordulójában nem volt érdekelt. A második fordulóban (2015. 02. 28.) a csapat a Heves megyei II. osztályú Csányi SE-hez látogatott volna, azonban a vendéglátó egyesület ifjúsági és felnőtt csapata a téli időszakban feloszlott. Így a Gyöngyöshalász SE 2015. április 1-jén Petőfibányára látogatott, a házigazda a Heves megyei II. osztályban szerepel, ebben a bajnokságban igen szerény eredmény produkálva 19 mérkőzésből mindössze 4 alkalommal hagyták el győztesen a pályát. A mérkőzésen 4-2-es halászi győzelem született, Dohányos Roland 2-szer, Fülöp Viktor és Soltész Balázs 1-1 alkalommal talált az ellenfél kapujába. A 4. fordulóban a Detk SE látogatott el Gyöngyöshalászra. A vendégek már az első félidő 25. percében 3-0-ra vezettek, azonban Dohányos Roland, Didriksen Albert és Fülöp Viktor 1-1 találatával 3-3-as döntetlen állásnál vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőben először detki találat született a 74. percben, melyre a 87. percben ismét Dohányos Roland válaszolt, így 4-4-es döntetlen után következtek a büntetők. Ebben a Gyöngyöshalász SE játékosai teljesítettek jobban, így a hazaiak jutottak tovább. Az 5. fordulóban az aktuális bajnok, Nagyréde csapata érkezett halászra, s a várakozásoknak megfelelően 4-1-es vendég győzelem született. A halászi találatot Harmat Bence jegyzi.

2013/2014: a Gyöngyöshalász SE a Heves megyei selejtezők első fordulójában nem volt érdekelt. A második fordulóban (2013. 12. 01.) a csapat  az Egri Sportcentrum SE otthonában szenvedett 1-0-s vereséget (gólszerző: Nyilas László – 68′)

2012/2013: a Gyöngyöshalász SE a Heves megyei selejtezők 2. fordulójában kapcsolódott be a küzdelmekbe, de sajnos 2013. 02. 24-én 3-0-ás vereséget szenvedett a Gyöngyös AK csapatától hazai pályán, mely a kupaküzdelmek zárását jelentette.

2011/2012: a Gyöngyöshalász SE a Heves megyei selejtezők 2. fordulójában kapcsolódott be a küzdelmekbe. Először Nagy Gábor és Ludányi Nándor 1-1 góljával idegenben vertük a Pétervására SE-t, majd a 3. fordulóban Markazon ikszelt a csapat, ami az ellenfél továbbjutását eredményezte.

2010/2011: a Gyöngyöshalász SE a Heves megyei selejtezőket a Csányi SE 10-3-as kiütésével kezdte, majd a Borsodnádasdi LC 3-1 arányú legyőzése következett. A 3. fordulóban a Gyöngyös AK ellen otthon született 2-1-es győzelem, végül a 4. fordulóban a Felsőtárkány SC győzött Halászon 1-0-ra, így a Dr. Vass Géza Kupáért már nem mérkőzhetett a halászi csapat tovább.

2009/2010: a Gyöngyöshalász SE a Heves megyei előselejtezőkön nem vett részt, a selejtezők 1. fordulójában Rózsaszentmártonban győztünk 3-0-ra, majd a Hatvan Lokomotív SE-t vertük idegenben 4-2-re. A 3. fordulóban a Hevesi LSC tért haza Gyöngyöshalászról 4 kapott és 1 szerzett góllal, ezt követően viszont a Novaj-Ostoros SE jelentette a végállomást, amely ellen 3-1-es vereséget szenvedett a csapatunk.

2008/2009: a Gyöngyöshalász SE a Heves megyei selejtezők 1. fordulójában a Csányi SE (megyei II) ellen vesztett idegenben 3-2-re, így ez az ezévi kupaküzdelmek végét jelentette a csapat számára.

2007/2008: a Gyöngyöshalász SE a Heves megyei selejtezők 1. fordulójában otthon kapott ki a Gyöngyösi AK-tól (NB-III) 2-0-ra, így a további kupameccsekben ebben az évben sem voltunk érdekeltek.

2006/2007: a Gyöngyöshalász SE az országos főtáblán a Berkenye SE otthonában szenvedett 2-1-es vereséget.

1981/1982:

Gyöngyöshalász – Recski Ércbányász 5-1 (1-1)
MNK labdarúgó mérkőzés

Gyöngyöshalász, 300 néző, Vezette: Sufránszki

A tartalékosan felálló vendégek ellen a hazaiak még nagyobb arányban is nyerhettek volna!

Gól: Ördögh (2 – 1-et 11-esből), Huszár, Tóth Gy., Farkas, illetve Magyar

Jók: Tóth Gy., Huszár, Ördögh, Hulman, illetve Szabó, Kiss, Bencsok