Markaz FC 1 1 Gyöngyöshalász SE
2013-08-25 - 17:00
Markaz

Video: Markaz – Gyöngyöshalász bajnoki labdarúgó mérkőzés

Játékvezető: Kónya István (Domoszlai János, Várallyay Miklós László)

Markaz: Horváth P., Sztranyovszky M., Vernyik D., Pető P., Nász N. (Bartók P.), Molnár Z., Bakondy Cs. (Huszár D.), Szekrényes Á., Besenyei Zs. (Arday R.), Makói Á., Kiss I.

Gyöngyöshalász: Kovács T., Bella K., Molnár A., Ruzsom G., Birkás B., Harmat B., Csirmaz Sz., Nagy G., Patkós M. (Soltész B.), Fülöp V., Dohányos R. (Nagy L.)

Gólszerzők: Vernyik D. (43′), illetve Fülöp V. (9′)

Sárga lap: Vernyik D., illetve Csirmaz Sz.

Kiállítva: Sztranyovszki M., Makói Á., illetve –

Id. Szabó Gyula, a Gyöngyöshalász SE elnöke (a felnőtt csapat edzője) a mérkőzés előtt:

“Nincs hiányzó játékosunk, a jelenlegi a legerősebb összeállítású halászi csapat, amely a Füzesabony gárdáját is legyőzte egy héttel korábban. Bízunk a számunkra jó eredményben, ha merünk játszani, akkor akár győzhetünk is. A hazai csapat is megerősödött az elmúlt időszakban, ráadásul 6 olyan játékos is szerepel a hazai csapatban, akik korábban Halászon játszottak.”

Budai Gábor, a Markaz FC elnöke a mérkőzés előtt:

“Mindkét csapat úgy kezdte ezt a bajnokságot, ahogyan azt szerették volna, a Markaz idegenben (várakozáson felüli játékkal), a Halász otthon szerezte meg a 3 pontot. A jelenlegi ellenfelünk, a Gyöngyöshalász a megyei labdarúgás egyik színfoltja. Úgy gondolom, hogy Gyöngyöshalász ellen, vagy Gyöngyöshalászon focizni mindenkinek dicsőség. A Markaz FC az ötödik évét kezdi a megyei I. osztályban, így a halászi csapathoz képest a markazi még “kispályásnak” számít. A múltból viszont nem lehet megélni, a markazi focicsapat eljutott arra a szintre, hogy figyelni kell ránk. Nagyon jó mérkőzésre számítok, de a végeredményt tekintve nem tudnék tippelni.”

Id. Szabó Gyula a mérkőzés után:

“Az első félidőben a halászi csapat kimondottan szépen játszott, a markazi csapat nem találta a játékunk ellenszerét. Több gólhelyzetet is sikerült kidolgoznunk, amelyek azonban rendre kimaradtak. A második félidőben a kiállításokkal saját helyzetünk is nehezebb lett, hiszen a hazai csapat beállt védekezni, amelyet nem tudtunk feltörni. Gyors játékosaink vannak, akiknek a nagy tér elég lehetőséget nyújt egy-egy akció kidolgozásához, viszont a nagy termetű védőkkel szemben az alacsony csatáraink nem vehették fel a versenyt a beíveléseknél.”

Budai Gábor a mérkőzés után:

“A halászi csapat meglepett minket, kimondottan kombinatívan játszottak, amire nem nagyon számítottunk. Szerencsére sikerült még az első félidő vége előtt egyenlítenünk. Az edző a szünetben alapos “fejmosást” és eligazítást tartott, így is jöttünk ki a második félidőre, már jobban is játszottunk. Jöttek azonban a buta kiállítások, amelyek jogosak voltak, viszont innen kezdve nekünk hízelgő az 1-1. Jobb lett volna, ha teljes csapattal játszunk végig, hiszen helyzeteink még így is voltak, viszont most már örülünk a döntetlennek.”