Az őszi gólkirály a gerincsérvet már legyőzte

Ludányi Nándor

A 2009/2010-es (28 gól) és a 2010/2011-es (32 gól) bajnoki év után a 2019/2020-as szezonban harmadszor lehet a megyei I. osztály gólkirálya Ludányi Nándor. A Gyöngyöshalász SE 31 éves támadója 13 mérkőzésen szerzett 15 találattal számít a legeredményesebb játékosnak úgy, hogy a pályán töltött idő minden percét próbálja élvezni.

– Gólból mindig a legtöbb a jó, a jobb. A szezonbeli 15 találatot hová „árazza” be? Lehetett volna ettől sokkal több?
– Talán egy-két gól bennem maradt, de abszolút elégedett vagyok a 15 találattal – válaszolta a labdarúgó.

– Nem egyedi, ha nem az első három helyen álló csapatból kerül ki a szezon legeredményesebb játékosa, igaz, nem is túl gyakori. A hetedik helyen álló gárda tagjaként nehéz a helyzete, mert nem szolgálják ki kellő mértékben, és sokat kell „melózni” a gólhoz, vagy ez a kép nem ennyire egyértelmű, mert jó társai vannak, csak éppen a helyezés nem előkelőbb?
– Természetesen nehéz feladatom van és sokat is kell dolgozni egy-egy gólért, azonban jó társaim vannak, akik sokat keresnek a labdával. A helyezés nem előkelő, sokkal több van bennünk és jobb a csapatunk, mint amit a pozíció mutat.

– Melyik volt az ősz legemlékezetesebb találata?
– Először a Besenyőtelek elleni gólom jut eszembe. Nem azért, mert különleges, hanem, mert nagyon fontos gólnak számított. Rendkívül kemény, küzdős meccsen tudtunk nyerni 1–0-ra.

– Melyik meccsen volt leginkább elégedett a teljesítményével?
– Az Egerszalókkal szembeni mérkőzésen annak ellenére is, hogy kikaptunk, valamint Bélapátfalva ellen, ahol öt gólt sikerült rúgni.

– Az őszi találkozók közül melyik meccset felejtené leginkább?
– A maklári találkozót. Az egész félévet nézve az volt a legrosszabb meccsünk. Nehéz volt megemészteni. Nagyon gyengén és pontatlanul futballoztunk és még Tiszónak (Tiszolczki Lászlónak – a szerk.) sem tudtam gólt lőni.

– Kivel érti meg magát legjobban a pályán a társai közül?
– A csapat zömével már korábban is együtt futballoztunk. Jól ismerjük egymást és a pályán kívül is jó viszonyt ápolunk. Nyugodtan mondhatom, hogy mindenkivel megértem magam.

– Mennyire tartja magát önzőnek vagy éppen önzetlennek, ha helyzetről van szó? A könnyebbség kedvéért mondjon egy számot a 10-es skálán, ahol az egyes a leginkább önzetlent jelöli.
– Öt. Nem tartom magam önzőnek, de akadnak játékhelyzetek, amikor egyszerűen annak kell lennem.

– Régen volt ilyen jó szezonja. Minek köszönhető a mostani eredményesség?
– Tavasszal szembesülnöm kellett azzal, hogy az ideggyógyász kiszakadt gerincsérvet állapított meg, és azt tanácsolta, hogy hagyjak fel a labdarúgással. A gyógytorna miatt szerencsére nem érzek fájdalmat, és azóta sok mindent átértékeltem. Higgadtabb lettem és próbálom kiélvezni a pályán töltött idő minden percét. A csapatmunka mellett ez is hozzájárult a jó teljesítményhez.

– Hány góllal lenne elégedett a bajnokság végén?
– Már most is elégedett vagyok. Jobban örülnék, ha előrébb állnánk a tabellán, de még 15 gól az csúcs lenne.

– Edzőként tanítja a „góléhséget”, hogy érezze meg a gyerek a gólszerzés lehetőségét?
– Ezt nem kell tanítani. Vagy megvan valakiben, vagy nincs. Csak segítek abban, hogy egy-egy helyzetben mi a helyes döntés. Egyáltalában hogyan kell a kapuig eljutni és ott a leghatékonyabb megoldást választani.

– Csapata reális helye hol van a mostani mezőnyben?
– Ha ez a félévünk jobban sikerül, akkor azt mondom, hogy az első háromban, ám most úgy érzem, hogy a negyedik-hatodik helyen.

(forrás: heol.hu/Bódi Csaba)

Tags:, , ,