Gyöngyöshalászon az is cél, hogy a futballisták várják a mérkőzést

Felszabadult játékot látna szívesen futballistáitól Majzik Zoltán. A 15 év múltán Gyöngyöshalászra visszatért edző ezzel együtt szeretne annak a vezetői elvárásnak is megfelelni, ami dobogós helyezést jelent a megyei I. osztályban hetedik helyen telelő gárdánál.

– A Gyöngyösi AK U15-ös gárdáját nem hagyja ott a felnőtt (ki)hívás miatt. Ennyire „összenőtt” a gyerekekkel?
– A gyerekek fontos szerepet játszanak az életemben, és úgy vélem, hogy egymásra is találtunk – felelte Majzik Zoltán. – Nap mint nap látom, hogy fejlődnek és erősödnek, ez pedig nagyon jó visszajelzés számomra. Felnőtt szinten ez nem látványos, ott már többnyire kész játékosokkal kell dolgozni.

– Pillanatnyilag még nincs edzője az NB III-as Gyöngyösi AK gárdájának. Keresték ebben az ügyben, felvetődött a neve?
– A GYAK első számú csapatánál több időszakban, összességében hosszú időt töltöttem. Ezúttal nem gondoltam arra, hogy ott folytathatom, igaz, nem kerestek meg, így nem is esett szó róla.

– Gyöngyöshalászon az a Benus Ferenc a szakmai igazgató, akivel Gyöngyösön és Gyöngyöstarjánban is láttak el közös feladatot. Neki köszönhető a megkeresés?
– Igen. Elég jól kijövünk egymással, hasonlóak az elképzeléseink, bízik bennem, és magam is így vagyok vele. Szabó Gyula elnök úrral is viszonylag gyorsan dűlőre jutottunk, miközben egyeztettem a GYAK-nál az utánpótlást vezető Nagy-György Gáborral, aki nagyon pozitívan állt a kérdéshez. Ez jólesett, mert megkönnyítette a döntésemet. Úgy vagyok ezzel, hogy amíg keresnek és szükség van az emberre, addig kell dolgozni. Ha már ez nem így történik, akkor kikerül a körforgásból az edző. Nem vagyok olyan, hogy keresem a vezetőket. Majd a munka megtalál, ahogy ez ebben az esetben is történt.

– Mi volt a legfontosabb kérdés, amire választ kért a halászi vezetőktől?
– Igazából az, hogy csillognak-e még a szemek a futballistáknál. Benus Ferenc azt mondta, amikor kicsit sikertelenebb időszakot éltek, akkor ez bántotta a játékosokat. Ez engem ösztönöz, vagyis hogy újra csillogjanak a szemek. Ismét kaparjanak a játékosok az öltöző előtt, hogy már mérkőzés lesz. Valójában az is a cél, hogy a futballisták várják a hétvégi mérkőzést. Ha ez így van, az azt jelenti, hogy felkészültek, tudják a feladatukat, jó erőben vannak, és ez adhat önbizalmat a felszabadult játékhoz. A gyerekeimnek is azt mondom, nem azért megyünk ki a pályára, hogy beálljunk bekkelni, hanem azért, hogy felszabadultan játsszunk. Persze, amikor a játékos pályára lép, győzni akar, de az már az én feladatom, hogy a felszabadult játékhoz miként társítjuk azokat a dolgokat, amelyek ahhoz vezetnek, hogy könnyebben tudjunk futballozni.

– A keret egy része ismerősként köszönhet vissza…
– Amikor Gyöngyösön megyei I-es bajnokságot nyertünk, akkor többen is ott voltak a mostani halászi gárdából, így például Czene, Horváth Viktor, Ludányi vagy éppen Kiss István.

– Mennyi időre szóló megállapodást kötött?
– Fél évben állapodtunk meg vagyis a tavaszi idényre.

– Amikor 2005/2006-ban első alkalommal vezette a halásziakat, akkor idény közben érkezett az NB III-as csapathoz. Milyen emlékeket őriz arról az időszakról?
– Jelen esetben ez is könnyítette a döntésemet, mert nagyon pozitívan emlékszem rá, és amikor Szabó Gyulával leültünk tárgyalni, csomó meccs visszaugrott. Ez a jó, mert hagytunk valamilyen nyomot és emlékszünk mérkőzésekre, edzésekre. Előfordult, hogy mínusz 20 Celsius-fokos hidegben edzettünk, sípcsontig érő hóban. Zokszó nélkül, mindenki végrehajtotta a gyakorlatokat, és ennek következtében remek erőben voltunk. Sajnos azonban a legrosszabb, 13. helyezettként kiestünk az NB III-ból.

– Ezúttal milyen elvárást fogalmaztak meg önnel szemben?
– A vezetők úgy látják, hogy ez a játékosállomány többre hivatott a jelenlegi hetedik helyezéstől. Nekünk a dobogó közelét kell megcélozni. Számomra lényeges, hogy jó társaság legyen, jó csapat, hogy örömmel menjünk futballozni. Az edzéseken kell dolgozni, miközben várni kell a meccset, mert az jelenti a tornán a habot. Sokszor látni, hogy a mérkőzéseken félnek, görcsölnek a futballisták. Erre azt mondom: kicsi felszabadultabban! Persze, erő nélkül nem megy, és akkor sem, ha a játékos nem tudja, mi a feladata a pályán.

(forrás: Bódi Csaba/heol.hu)

A búcsúzó gyöngyöshalászi edző: mindenkinek így a legjobb

A Gyöngyöshalász SE megyei I-es csapatánál történt edzőváltás követően a búcsúzó asszisztens tréner, Hordós Dániel elmondta, miért került sor a kenyértörésre.

– A vezetés kezdeményezte a vál(t)ást, vagy ön látta jobbnak, ha távozik?
– Igazából a megváltozott körülmények ébresztettek bennem olyan gondolatokat, amelyek arra sarkalltak, hogy gondolkozzak el a további munkán – fogalmazott a 33 éves Hordós Dániel. – Mivel azonban nem láttam a kiutat, muszáj voltam olyan ultimátumot adni a vezetőségnek, amivel ők nem értettek eggyet, és a változás mellett döntöttek. Sajnos olyan meghatározó játékosokat veszítettünk a nyáron, mint Harmat Bence vagy Fülöp Viktor, akiket nem tudtunk pótolni. Emellett sok játékosunknak megváltoztak az életkörülményei. Értem ezalatt, hogy az életünkben nem az első vagy a második, hanem negyedik vagy ötödik helyen állt a foci. Ez nyilván érthető ház, gyerek, munkahely, maszek, hobbi stb. miatt, csak ők már nem nyújtanak maximumot az edzésen, hanem inkább csak túlélni akarják a tréninget, a hétvégére meg hullafáradtak.

Megváltozott továbbá a csapatok játékstílusa. Ez bennünket abban befolyásolt, hogy sok csapat rettentően deffenzív, miközben mi bárki ellen felvállaltuk a nyílt játékot, ám ez többször pontokba került. Manapság az a fontos mindenkinek, mennyi az eredmény, és nem az, hogy ezt miként érte el. Pici darab, de az ellenünk játszó csapatok sok sárga lapos pénzbüntetést kaptak, ami a mi játékunkat törte szét, és emiatt nem tudtunk eredményesek lenni. Tovább a vezetőségen volt egy állítólagos nyomás a jobb helyezés elérése érdekében, amit elfogadtam tőlük, és ennek helyet is adtam, mivel ez a keret nem erre a helyezésre hivatott. Így végül mindenkinek az volt a jobb döntés, ha a továbbiakban más edző vezeti a csapatot.

– A Gyöngyöshalászon töltött három és fél éves időszakból mit őriz meg magában leginkább?
– Nagyon sok szép dolog történt velem Halászon. Rengeteg fantasztikus sportembert ismertem meg. Lettek régi új barátok, megszületett a keresztfiam, akadtak olyan eredményeink, amelyekre joggal lehet büszke, és valószínűleg ezeket soha nem felejtem el. Sokat köszönhetek a játékosaimnak a hozzám történő viszonyulásáért, mert mindig csapatként dolgoztunk együtt. Nyilván előfordultak nehéz időszakok, és arra is akadt példa, hogy nem mindenkivel találtam meg a közös hangot, vagy a helyét a csapatban. Ez sajnos ezzel a „szakmával” jár, de remélem, máshol megtalálták a számításukat. Ismertem meg szörnyű, degradáló és nevetséges habitussal rendelkező „nézőt” és edzőt is az elmúlt időszakban, de mindkettőjüknek sok sikert kívánok a továbbiakban! Köszönöm az életem ezen időszakában történt eseményeket Gyöngyöshalásznak, összességében szép időszakot hagyok magam mögött.

– Merre vezet az útja, mi jelentheti a folytatást?
– Mint mondják, manapság nem a pénz a legdrágább, hanem az idő, és most ezt próbálom úgy osztani, hogy több jusson a családomra és a hobbimra. Szóval, egy időre biztos ennek élek. Már két csapattól kerestek, ám egyelőre nem szeretnék a labdarúgással foglakozni. Kell egy kis idő, amíg leülepszik bennem az elmúlt időszak. Biztos vagyok benne, ha úgy alakul, ebből gárdából sok játékossal dolgozok még együtt, mint ahogy az is, hogy pár labdarúgóval soha nem szeretnénk semmilyen formátumban. Sok sikert kívánok erre a félévre a csapatnak és az új edzőnek, Majzik Zoltánnak. Remélem, elérik a kitűzött céljaikat és ott lesznek tabella elején.

(forrás: B. Cs./heol.hu)

Majzik Zoltán

Gyöngyöshalászra új edző érkezett

Szakmai igazgatóként továbbra is Benus Ferenc ténykedik az ötödik helyen álló gárdánál.

A Gyöngyöshalász SE vezetőségének döntése alapján a felnőtt labdarúgó-csapatnál vezetőedzőként Majzik Zoltán tevékenykedik a jövőben. Szakmai igazgatóként továbbra is Benus Ferenc végzi a feladatokat a megyei I. osztályban ötödik helyen telelő együttesnél, ahol Hordós Dániel asszisztens edzőnek megköszönték az eddigi munkát.

Majzik Zoltán legutóbb a Heréd LC trénereként vezényelt a megyei I. osztályban, ősszel pedig a Gyöngyösi AK U15-ös gárdáját irányította.

A halásziak január 20-án kezdik az idei felkészülést, az edzőmérkőzések sorát az Imola-Hírlap-Téli-kupa nagypályás, műfüves torna találkozói nyitják.

(forrás: heol.hu/Bódi Csaba)

Ludányi Nándor

Az őszi gólkirály a gerincsérvet már legyőzte

A 2009/2010-es (28 gól) és a 2010/2011-es (32 gól) bajnoki év után a 2019/2020-as szezonban harmadszor lehet a megyei I. osztály gólkirálya Ludányi Nándor. A Gyöngyöshalász SE 31 éves támadója 13 mérkőzésen szerzett 15 találattal számít a legeredményesebb játékosnak úgy, hogy a pályán töltött idő minden percét próbálja élvezni.

– Gólból mindig a legtöbb a jó, a jobb. A szezonbeli 15 találatot hová „árazza” be? Lehetett volna ettől sokkal több?
– Talán egy-két gól bennem maradt, de abszolút elégedett vagyok a 15 találattal – válaszolta a labdarúgó.

– Nem egyedi, ha nem az első három helyen álló csapatból kerül ki a szezon legeredményesebb játékosa, igaz, nem is túl gyakori. A hetedik helyen álló gárda tagjaként nehéz a helyzete, mert nem szolgálják ki kellő mértékben, és sokat kell „melózni” a gólhoz, vagy ez a kép nem ennyire egyértelmű, mert jó társai vannak, csak éppen a helyezés nem előkelőbb?
– Természetesen nehéz feladatom van és sokat is kell dolgozni egy-egy gólért, azonban jó társaim vannak, akik sokat keresnek a labdával. A helyezés nem előkelő, sokkal több van bennünk és jobb a csapatunk, mint amit a pozíció mutat.

– Melyik volt az ősz legemlékezetesebb találata?
– Először a Besenyőtelek elleni gólom jut eszembe. Nem azért, mert különleges, hanem, mert nagyon fontos gólnak számított. Rendkívül kemény, küzdős meccsen tudtunk nyerni 1–0-ra.

– Melyik meccsen volt leginkább elégedett a teljesítményével?
– Az Egerszalókkal szembeni mérkőzésen annak ellenére is, hogy kikaptunk, valamint Bélapátfalva ellen, ahol öt gólt sikerült rúgni.

– Az őszi találkozók közül melyik meccset felejtené leginkább?
– A maklári találkozót. Az egész félévet nézve az volt a legrosszabb meccsünk. Nehéz volt megemészteni. Nagyon gyengén és pontatlanul futballoztunk és még Tiszónak (Tiszolczki Lászlónak – a szerk.) sem tudtam gólt lőni.

– Kivel érti meg magát legjobban a pályán a társai közül?
– A csapat zömével már korábban is együtt futballoztunk. Jól ismerjük egymást és a pályán kívül is jó viszonyt ápolunk. Nyugodtan mondhatom, hogy mindenkivel megértem magam.

– Mennyire tartja magát önzőnek vagy éppen önzetlennek, ha helyzetről van szó? A könnyebbség kedvéért mondjon egy számot a 10-es skálán, ahol az egyes a leginkább önzetlent jelöli.
– Öt. Nem tartom magam önzőnek, de akadnak játékhelyzetek, amikor egyszerűen annak kell lennem.

– Régen volt ilyen jó szezonja. Minek köszönhető a mostani eredményesség?
– Tavasszal szembesülnöm kellett azzal, hogy az ideggyógyász kiszakadt gerincsérvet állapított meg, és azt tanácsolta, hogy hagyjak fel a labdarúgással. A gyógytorna miatt szerencsére nem érzek fájdalmat, és azóta sok mindent átértékeltem. Higgadtabb lettem és próbálom kiélvezni a pályán töltött idő minden percét. A csapatmunka mellett ez is hozzájárult a jó teljesítményhez.

– Hány góllal lenne elégedett a bajnokság végén?
– Már most is elégedett vagyok. Jobban örülnék, ha előrébb állnánk a tabellán, de még 15 gól az csúcs lenne.

– Edzőként tanítja a „góléhséget”, hogy érezze meg a gyerek a gólszerzés lehetőségét?
– Ezt nem kell tanítani. Vagy megvan valakiben, vagy nincs. Csak segítek abban, hogy egy-egy helyzetben mi a helyes döntés. Egyáltalában hogyan kell a kapuig eljutni és ott a leghatékonyabb megoldást választani.

– Csapata reális helye hol van a mostani mezőnyben?
– Ha ez a félévünk jobban sikerül, akkor azt mondom, hogy az első háromban, ám most úgy érzem, hogy a negyedik-hatodik helyen.

(forrás: heol.hu/Bódi Csaba)

2020-as Imola-Hírlap-Téli-kupa

Az MLSZ Heves megyei Igazgatósága négy helyszínen 32 csapattal rendezi meg a 2020-as Imola-Hírlap-Téli-kupa nagypályás, műfüves tornát. A versenybizottság elkészítette a csoportbeosztást, a sorsolásra 2020. január 7-én kerül sor.

A rendezvényre nevezett 32 csapat között megtalálható mindhárom NB III-as heves megyei csapat, melyek közül az FC Hatvan címvédőként vesz részt. A megyei I. osztályban érdekelt csapatok közül csak a Besenyőtelek-Erőss út nem vesz részt a küzdelmekben. További szereplőként több megyei II. és megyei III. osztályú csapat is nevezett.

A torna népszerűségét jelzi, hogy más megyéből is van induló, a visszatérő résztvevő jászárokszállási JVSE-Rosenberger és a nógrádi Héhalom SE mellett Nógrád megyéből a Mátraterenye SE 97′ és a Palotási SE, Pest megyéből a Zebegény Garvittax, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből pedig a Borsodnádasdi LASE alakulata érkezik.

A Gyöngyöshalász SE számára a csoportmérkőzésekre Gyöngyösön kerül sor, a D csoportban az Energia SC Gyöngyös, a Markaz FC és a Kömlő SC ellen kell kivívnia a továbbjutást érő első 2 hely valamelyikét. A csoportmérkőzések 1. fordulója 2020. január 25-26., a 2. fordulója 2020. február 01-02., míg a 3. forduló 2020. február 08-09. napokon kerülnek lejátszásra.

(forrás: heol.hu)